Der findes flere forskellige rawfoodretninger, og denne portal formidler viden og materiale om rawfoodretningen ’80-10-10′. Tallene 80-10-10 står for minimum 80% kulhydrater, maximum 10% protein og maximum 10% fedt. Retningen i den rå version er opfundet af Dr. Douglas Graham, og det er den mest naturlige og enkle af alle rawfoodretningerne. Det er en retning med meget lavt fedtindhold, hvilket betyder at man primært lever af frugt, en mindre del grøntsager og bladgrønt og meget lidt fedt (f.eks. avokadoer, frø og nødder). Nogle rawfoodretninger opvarmer maden op til 42 grader, men det gør denne ikke. Man spiser heller ikke raffinerede produkter så som sukker, salt, olier, sirupper, kakaopulver, kosttilskud, superfoods o.l. og i det hele taget er maden så lidt forarbejdet og behandlet som muligt. Den må også meget gerne være økologisk og så fri for tilsætningsstoffer og sprøjtemidler som muligt. Der findes også en hel livsstil der hører til kosten og den hedder naturlig hygiejne. På denne side finder du gode links og ressourcer til sider der har mere information om 80-10-10 og Naturlig hygiejne.

 

LINKS/ EVENTS/ PRODUKTER

Vil du gerne have et link, en event eller et produkt på siden, så kontakt Louise Koch på kontakt@raskpaaraw.dk eller tlf. 26830104

Kravet er at det skal være på dansk eller være relateret til Danmark, og samtidig skal det holde sig 100% inden for 80/10/10 principperne.